Spring naar content
Terug naar overzicht

Mercedes-Benz 190 E 2.6

Mercedes-Benz 190 E 2.6

In de jaren 80 van de vorige eeuw wilde men bij Mercedes-Benz naar een verjongend merkimago toe. Waarom? Omdat men er achter was gekomen dat de gemiddelde leeftijd van de BMW rijder lager was dan die van de Mercedes-Benz rijder. Niet veel, 1,4 jaar gemiddeld maar toch genoeg om actie te ondernemen vond men.

Daarbij had BMW in die tijd al een modelreeks onder de 5-serie en Mercedes-Benz onder de E-klasse (de toenmalige W123) niet. Het resultaat moest, zoals men van Mercedes-Benz bij de introductie van een nieuw model verwacht mocht worden, verbluffend. Een sportief model met een rijdynamiek waar liefhebbers in die tijd bij Mercedes-Benz tevergeefs naar zochten. Het was dan ook uniek ook deze kenmerken, sportiviteit en rijdynamiek, aan de lange rij merk-CV toe te kunnen voegen.

Alleen al aan de volledig nieuw ontwikkelde “Raumlenker” achteras is 15 jaar ontwikkeling aan vooraf gegaan en koste aan ontwikkelingsgeld hetzelfde waar in die tijd een compleet nieuw model voor werd ontwikkeld. Niet minder dan 5 draagarmen per wiel stonden garant voor optimaal wegcontact onder zowel sportieve als ook op comfort gerichte uitstapjes. In het begin geleverd met de verbeterde 2 liter motor met carburateur of Bosch KE-jetronic inspuitsysteem en later uitgebreid met de motorvarianten 2.3, 2.6, 2.3-16 met benzine als consumptiemiddel en 190D, 190D 2.5 en 190D 2.5 turbo als diesel varianten.

Voor het sportieve topmodel 190E 2.3-16 zocht men de samenwerking met het Engelse Cosworth, fabrikant van sportieve cilinderkoppen en dito motoren.

Deze schitterende Mercedes-Benz 190E 2.6 automaat is van de tweede eigenaar afkomstig en nieuw geleverd door Auto Wüst Mercedes-Benz. Daarmee is ook de volledige geschiedenis bekend. Deze auto is door ons zelf nieuw geleverd en altijd en naadloos onderhouden. Weloverwogen samengesteld door de eerste eigenaar in de unieke en zeldzame combinatie “Parelmoer grijs” met grijs stoffen bekleding. De auto rijdt zoals zij eruit ziet! Uitstekend en smetteloos dus! Deze auto is dan ook niet te vergelijken met andere aangeboden exemplaren. Een kennismaking dus méér dan waard. Maar let op, de kans is zeer groot dat u verkocht bent!

Terug naar boven

Specificaties Mercedes-Benz 190 E 2.6

Merk
Mercedes-Benz
Model
190
Type
E 2.6
Carrosserie
Sedan
Afgelezen KM stand
122.478 km
Datum eerste tenaamstelling
3 augustus 1990
Kleur exterieur
grijs
Kleur interieur
Lichtgrijs
Bekleding
Stof
Brandstof
Benzine
Cilinder aantal
6
Cilinder inhoud
2.597
Vermogen motor kw
118
Vermogen motor pk
161
Transmissie
Automaat
Aantal versnellingen
4
Aantal deuren
4
Aantal zitplaatsen
5
Aantal sleutels
2
Apk bij aflevering
Ja
Prijs € 14.500,-
Terug naar boven

Interesse in deze Mercedes-Benz 190 E 2.6?

Stuur een bericht

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

of bel Marcel Wüst +31(0)186-724157

Marcel Wüst
Scroll naar boven